nederlands english

Hydrauliek voor CSD 250

Aan Damen Dredging te Nijkerk heeft Hycos het Hydraulisch systeem CSD250 geleverd en in bedrijf gesteld. Deze cutterzuiger van het type CSD250 wordt gebruikt voor het reinigen van irrigatiekanalen. Het baggerschip zelf werkt op maximaal 6 m baggerdiepte en heeft een schommel breedte van 22 m. De Damen baggerpomp van het het type BP2320 heeft een mix capaciteit van 1.000 m3 / h, met leidingen van 250 mm inwendige diameter. Het totale geïnstalleerde vermogen is 254 kW, aangedreven door een Caterpiller C12 dieselmotor.

Hydrauliek voor CSD 250Suction Dredging Vessel 250 Jarrafaa IV

Hycos is bij deze opdracht uitgegaan van een LS systeem, dit om een onnodig dure pomp te vermijden en energieverlies te voorkomen. De tank met koeler, filters en ventielen voor de spudpalen en thruster zijn als één eenheid geleverd.

De proportioneel geregelde functies van de spud palen zijn ondergebracht in twee afzonderlijke manifold blokjes, één per paal, rechtstreeks op de tank. Bediening van de thruster aandrijving en steering is proportioneel ondergebracht in een 2-voudig Hawe ventielenblok. Beiden zijn direct op de tank gemonteerd. Zowel de lieren, cuttermotor en de ladder zijn proportioneel gestuurd. Voor de spudpalen zijn aparte blokken voorzien.

Hydrauliek voor CSD 250

Hydrauliek voor CSD 250Hydrauliek voor CSD 250

Hydrauliek voor CSD 250Hydrauliek voor CSD 250

Hydrauliek voor CSD 250

Zie hieronder een demonstratie video van de Suction Dredger

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden, neem dan contact met ons op!