nederlands english

Bedrijfsprofiel

Hycos is een samentrekking van Hydraulic & Control Systems, wat duidelijk maakt waar onze competenties liggen.

Wij zijn gespecialiseerd in maritieme hydrauliek. Wij ontwerpen, bouwen en installeren hydraulische installaties op het water of langs de waterkant over de hele wereld. De meeste daarvan zijn custom built en komen in direct overleg met onze klanten tot stand. Meestal leveren wij een compleet werkend systeem inclusief geavanceerde PLC besturing, inclusief de lokale installatie en in bedrijf name. Maar delen daarvan komen ook voor.

De variatie in de door ons geleverde systemen is groot. Wij bouwen aandrijvingen voor kranen, lieren, hefinstallaties, pompen, trilblokken , heihamers, boorinstallaties en meer.

Daarnaast bouwen wij veel diesel gedreven powerpacks, in vermogens van 5 tot 1000 kW. De meeste zijn klant specifiek en voldoen aan uiteenlopende eisen, waaronder ATEX , Norsok en DNV. Ze worden breed ingezet, onder andere voor aandrijving van pompen, lieren , heihamers, trilblokken en boorstellingen.

Sinds enige jaren zijn wij ook actief in brandbestrijding en -beheersing. Wij leveren mobiele sets in verschillende capaciteiten en ook daar zijn we succesvol met onze klant specifieke oplossingen.

hycos  75 kW ATEX sets 750  Flushing systems  Test stand

Wij hebben een team van 35 mensen waarvan 10 engineers en 18 werkplaatsmensen die deels als buitenmonteur worden ingezet.

Hycos is ISO 9001 gecertificeerd !

Kijk eens rond op onze website en u krijgt een goed beeld van wat wij voor u kunnen betekenen!